Променлива облачност и валежи в части от страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Август 2024 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Променлива облачност и валежи в части от страната

/КРОСС/ Във вторник облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините. На места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони.

Жълт код за силен вятър е обявен в 11 области от страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Сливен.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина, Лудогорието и западната част на Горнотракийската низина - временно силен. Максималните температури ще са между 29 градуса и 34 градуса.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад, вечерта ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 26 градуса и 31 градуса. Температурата на морската вода е 26 градуса - 27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.