Класация на "Форбс": София е най-добрият европейски град за живот след пенсия
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Август 2024 19:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Класация на "Форбс": София е най-добрият европейски град за живот след пенсия Минималната необходима сума на дневна база е по-ниска от останалите страни

/КРОСС/ Компания за бизнес решения е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред които средната цена на живота, необходимите спестявания и много други подробности. Така на първо място в класацията за най-добро място за живеене след пенсиониране се оказва столицата на България София, посочва сп. „Форбс", цитирано от Dariknews.bg.

За целта си компанията е сравнила 50-те най-населени града в Европейския съюз, вземайки предвид пенсионната възраст, средната цена на наема, наличното свободно пространство, достъп до здравни услуги, брой на фитнеси, кафенета и др.

Една от причините за това София да бъде на върха на класацията е, че средната възраст за пенсиониране у нас е по-ниска в сравнение с другите градове в класацията. Градът е отлична възможност за пенсионери, които искат да използват спестяванията си във времето - минималните необходими пари за комфортен живот са 148 590 евро, като в други градове тази сума е двойна, че и повече, посочва изданието.

На второ място в класацията е столицата на Унгария Будапеща, следвана от Загреб, Букурещ и Рим.