Джема Грозданова: Избраният служебен премиер ще покаже отношението на президентската институция към държавата
Секция: Коментари
07 Август 2024 06:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джема Грозданова: Избраният служебен премиер ще покаже отношението на президентската институция към държавата

/КРОСС/ Ако Главчев не остане служебен премиер, и Стоянов няма да продължи да бъде министър на вътрешните работи, смята Джема Грозданова

Отношението на президента Радев към държавата и към Пеевски ще се покаже чрез избора на следващия служебен премиер. И не смятам, че той ще бъде Димитър Главчев. Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ дългогодишният политик Джема Грозданова, съучредител и зам.-председател на „Републиканци за България".

Парламентът все още има време и възможности да избере омбудсман и да промени закона за Сметната палата по предложението на ПП-ДБ. Когато се избират хора за ръководители на определени институции, посочени в конституцията, тяхната длъжностна характеристика не трябва да им позволява да отказват предложения за служебни премиери. Отричам възможността следващото служебно правителство да бъде на Пеевски. Твърди се, че целта на Пеевски е била да стане вицепремиер. ДПС ще се яви на изборите с две регистрации, в които няма да фигурира името на движението. Това би увеличило гласовете на ГЕРБ в смесените райони.