Майка и син дадоха на ало измамници 46 хиляди лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2024 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майка и син дадоха на ало измамници 46 хиляди лева

/КРОСС/ Майка и син от Айтос дадоха на ало измамници сумата от 46 хиляди лева. 75-годишната жена и 52-годишният й син получили на домашния си телефон обаждане от мъж, който се представил за служител на Енергото. Той получил мобилните им номера.

По-късно на мобилните си телефони двамата получили обаждане от мними служители на МВР, които съобщили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби, като поискали съдействие.

Първоначално 76-годишната жена от Айтос получава обаждане на стационарния телефон от лице, което се представя като служител на енерго дружество. В хода на разговора лицето събира информация за броя на обитателите в жилището и притежаваните от тях мобилни телефони. След това по мобилните им номера се обаждат лица, които се представят за полицейски служители и ги уведомяват, че тече специализирана операция по залавянето на нелегални мигранти, които се канят да извършат кражба от техния имот, коментира в ефира на „Здравей, България" гл. инспектор Иван Малинов, началник на Районно управление-Айтос.

По негови думи семейството не е хвърлило сумата от 46 000 лева през терасата, а са я дали на така нар. „муле". На адресът на възрастната жена и синът ѝ, се появява мнимият полицейски служител, на когото жертвата предава торба с парите, каза още гл. инспектор Малинов.

Той обясни, че въпросният мъж е от село Калитиново, област Стара Загора. Мъжът е задържан в град Русе и е направил пълни самопризнания, като освен това е възстановил част от взетата сума. Има данни, че останалата част от парите са предадени в Румъния, обясни още гл. инспектор Малинов.