Радев обяви кога ще са консултациите
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2024 20:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев обяви кога ще са консултациите

/КРОСС/ Радев обяви кога ще са консултациите с парламентарните групи за служебен кабинет. Те ще се проведат в четвъртък от 17 часа. Пред журналисти  държавният глава подчерта, че все още води разговори с потенциалните кандидати за поста на служебния премиер. Той отказа и да назове конкретна дата за парламентарните избори, предаде .

“Всички преживяваме вторичните трусове от злополучните промени на Конституцията, които имат по-разрушителен ефект от процеса на тяхното приемане. Това, че тези промени се връщат като бумеранг върху техните създатели – не е най-големият проблем. Проблемът е, че те вече ерозират устоите на парламентаризма и редица важни институции – Народното събрание, БНБ, Сметната палата и Омбудсмана“, подчерта Радев.

Всяка партия вече ще търси удобен и лоялен към нея човек, в когото ще вижда бъдещия евентуален служебен премиер, подчерта той.

На въпрос кого ще назначи за служебен премиер президентът заяви, че “в момента водя разговори с тези хора”.
“Някои от тях са дори извън страната. Трябва да се отнесем изключително сериозно към всяка една опция, защото те станаха изключително малко. Това е важен въпрос. Утре, четвъртък,  в 17 часа каня парламентарните групи за консултации във връзка с назначаването на служебно правителство. Когато назнача служебното правителство веднага ще обявя и датата за изборите“, обясни Радев.