Жители на град Искър излязоха на протест
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Август 2024 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жители на град Искър излязоха на протест

/КРОСС/ Жители на гр. Искър, Плевенско излязоха на протест, защото са възмутени от некачествен ремонт на пътя, който свързва Кнежа с Плевен. Участъкът е ремонтиран само преди два месеца и вече са се образували коловози по асфалта. Хората блокираха пътя и искат спешно да бъде ремонтиран отново, защото така е опасен.

Вече има автомобили, които са изпочупени заради неравната настилка. Според хората тя не отговаря на изискванията и е много по-тънка.

В момента държа част от пътя. Питам се аз как да го премеря, че е 10 см, това нещо може ли да издържи 40-тонен автомобил. Настояваме да се санкционира фирмата изпълнител, каза пред БНТ Алдин Алиев - организатор на протеста.

Пътят е под всякаква критика, това нещо е от години. Това вече не се понася, през два месеца се прави нещо повърхностно за милиони и всъщност не се прави, коментира протестираща жителка на гр. Искър.

Областно управление Плевен обеща, че фирмата изпълнител ще направи новия ремонт, защото пътят е в гаранция.

Фирмата, която извършва тези ремонтни дейности е с изтичащ договор. Страшно съм афектиран в момента, вместо да се съсредоточим върху други важни неща, ние правим ремонт на ремонта, заяви шефът на Областно управление Плевен.