Костадин Костадинов: Между Пеевски и Господ, Радев ще избере Пеевски
Секция: Интервюта
08 Август 2024 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Между Пеевски и Господ, Радев ще избере Пеевски

/КРОСС/ С "Възраждане" не са водени разговори за свалянето на Рая Назарян от поста председател на Народното събрание. Това обясни в БНТ "Денят започва" Костадин Костадинов - лидер на "Възраждане".

Ние водихме разговори единствено за това дали да бъде подкрепен третия мандат. По-интересен е друг въпрос. Вчера президентът излезе с рязко изявление, в което зае страна. Той каза така "и Господ да изберат за председател на Народното събрание, аз няма да го избера за министър-председател".

Тъй като списъкът от кандидати за министър-председатели, от който президентът може да избере, е много кратък и тъй като почти всички от тези хора са хора на Пеевски, всъщност това, което аз чух вчера, че ако трябва да избира Радев между Пеевски и Господ, той ще избере Пеевски, подчерта Костадинов.

По думите му в момента зад Рая Назарян в момента има 90 човека и би следвало, ако има политическа воля да се избере друг човек.

Относно краткия списък с кандидати за премиер, обусловен от промените в Конституцията, Костадинов коментира, че за съжаление тези текстове в Конституцията, които те са обжалвали, не бяха съборени от Конституционния съд. Макар че в тази част КС се раздели на две и според конституционалисти ние можем да отново да поставим нашето искане пред КС. Костадинов добави, че ще го направят, стига да имат време в този парламент, лошото е, че вероятно същото статукво ще се повтори.