Марихуана във фабрични кухини на автомобил и кокаин по телата на пътници откриха митническите служители на МП Капитан Андреево
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Август 2024 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марихуана във фабрични кухини на автомобил и кокаин по телата на пътници откриха митническите служители на МП Капитан Андреево Марихуана и кокаин откриха митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика" на МП Капитан Андреево при две отделни проверки на леки автомобили, излизащи от страната

/КРОСС/ Вчера на пункта пристига лек автомобил "Пежо" с българска регистрация, в който пътували, шофьорът и двамата му спътници мъж и жена - български граждани, от България за Турция. По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители откриват във фабрични кухини в задните врати, както и в три специално изградени тайника в пода на автомобила 80 пакета със зелена тревиста маса. При направения полеви тест реакцията на зелената маса е на марихуана с общо бруто тегло е 22.08 кг.

В същия ден при друга проверка на лек автомобил "Мерцедес", в който пътували от България за Турция водачът и две жени - български граждани, се установява, че пренасят кокаин. Наркотикът е открит при личен преглед на двете жени. По телата им, прикрепени с ластичен колан около кръста, са били укрити по четири пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на кокаин. Общото бруто тегло на открития кокаин е 8.760 кг.

По случаите е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.