Продължава събирането на средства за пострадалите в община Болярово
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Август 2024 16:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава събирането на средства за пострадалите в община Болярово

/КРОСС/ Продължава събирането на средства за пострадалите при пожарите в крайграничната община Болярово. До момента в дарителската сметка са постъпили близо 116 000 лева.Над 115 хил. лева е събраната сума до момента за пострадалите от пожарите в БоляровоОгнената стихия унищожи до основи 13 къщи, между които и тази на семейство Яневи от село Воден.

От няколко дни Златка и съпругът ѝ Петър живеят във фургон, оборудван с най-необходимите за бита уреди. Булдозери вече са разчистили останките от доскорошната им двуетажна къща. „Аз съм благодарна, че поне това разчистиха, защото ни травмираше и още по- зле се чувствахме. "Животът във фургон, според Златка Янева, не може да е трайно решение на проблема.

„Надявам се нещата да не спират до тук. Своевременно да помислят, да ни изградят нови къщи, защото зимата чука на вратата." Във Воден и Крайново, които бяха засегнати най-тежко от пожарите в средата на юли, както и в още пет населени места остава в сила бедственото положение, обявено от кмета на Болярово Христо Христов. Същевременно рискът от пожари в региона е изключително висок. Само за последното денонощие огнеборците са гасили няколко терена със сухи треви и храсти в близост до населени места.