Наглец заплаши млад служител на куриерска фирма с убийство, принуди го да му плати 350 лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Август 2024 18:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наглец заплаши млад служител на куриерска фирма с убийство, принуди го да му плати 350 лв.

/КРОСС/ Мъж от търговищко село е привлечен към наказателна отговорност за изнудване, извършено в условията на опасен рецидив, от Районната прокуратура в града. К.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, като предстои в съда да бъде внесено искане за задържането му под стража. Той е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан за различни престъпления, съобщиха за СайтЪТ от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Случаят е регистриран на 7 август 2024 година. Служител на куриерска фирма доставил пратка на обвиняемия в село Буйново. След като мъжът заплатил наложения платеж и получил пакета, куриерът напуснал населеното място и продължил изпълнението на своите служебни задължения. Много скоро след това, докато се придвижвал към следващ адрес, доставчикът получил обаждане с настояване да се върне поради проблем с пратката. Младият мъж се отзовал и се върнал в селото. Там срещнал отново К.М., който агресивно настоявал да му бъдат върнати парите за платената стока, тъй като не бил доволен от нея и не я искал вече. Куриерът му обяснил, че няма нищо общо с търговеца, изпратил пратката, и рекламациите следва да бъдат отправени към него, като отказал да върне парите.

Това още повече подразнило 41-годишния обвиняем и след отправени заплахи с убийство и други принудителни действия, младият мъж му предал сумата от 350 лева. След като куриерът успял да си тръгне, бил подаден сигнал за случилото се. Незабавно по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 214 от НК. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище.