Борислав Гуцанов: Бъдещият премиер да е равноотдалечен от всички партии
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Август 2024 17:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борислав Гуцанов: Бъдещият премиер да е равноотдалечен от всички партии

/КРОСС/ Бъдещият премиер да е равно отдалечен от всички партии, предложи председателят на парламентарната група (ПГ) на "БСП за България" Борислав Гуцанов по време на консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили във връзка с назначаването на служебно правителство.

След промените в Конституцията, за които бяхме против, силно се ограничиха Вашите възможности за избор на служебен премиер, каза Гуцанов. Той добави, че според тях служебният премиер трябва да е възможно най-равноотдалечен от всички партии, за да се гарантират честни и прозрачни избори. Тъй като за три години това ще бъдат седмите избори, което не е нормално, и има няколко служебни кабинета, до 31 август ще трябва да бъде номиниран и кандидат за еврокомисар и Ви молим разговорите за него да бъдат на максимално ясна публична основа, за да бъде избран достоен представител на България, каза още Гуцанов.

На 20 октомври ще има частични местни избори и съчетание на двата вота би било добре за повишаване на активността, каза още Гуцанов. Считаме, че такава дата би била по-приемлива, а и ако е по-късна, може да се счита за нещо по-нормално, каза още Гуцанов.