НАП и Агенция „Митници“ с кампания срещу хазартната зависимост и наркотиците
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2024 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НАП и Агенция „Митници“ с кампания срещу хазартната зависимост и наркотиците

/КРОСС/ Националната агенция за приходите и Агенция „Митници" обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов „Не сте сами".

Кампанията „Не сте сами" е създадена преди 23 години от началника на отдел „Борба с наркотрафика" в Агенция „Митници" Стефан Бакалов. Инициативата е насочена към превенция на наркотичната зависимост сред младежите и включва презентации и демонстрации в различни училища в цялата страна.

От няколко години, като регулаторен орган в областта на хазарта, НАП също провежда инициативи, свързани с превенция на хазартната зависимост.

Кампанията се фокусира върху това да информира младите за рисковете от ежедневието. Рисковете в зависимостите и употребата на наркотични вещества в днешно време са фрапиращи, каза Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика" в Агенция „Митници".

Не става въпрос само за проблем в България. Той е глобален. Освен усилията, които полагаме, за намаляване на предлагането на наркотични вещества за задържането на пратки, друга основна цел и кампаниите за превенция, които намаляват търсенето от децата, допълни той.

Сериозни са проблемите и за хазартната зависимост. В регистъра на НАП има вписани 39 400 лица. Нашите данни сочат, че месечно 1000 се вписват, допълни Анна Митова, директор на дирекция „Комуникации" в НАП за кампанията „Не сте сами".

Обединихме кампаниите за превенция на наркотичната зависимост и тази за хазартната зависимост. Слагаме своеобразно ново начало с един голям концерт на 16 август в Несебър. В него ще вземат участие известни артисти, на които сме много благодарни. Това ще бъде хубаво събитие, добави тя.

В концерта участие ще вземат: Дара, 100 кила, Торино и Пашата, както и Б.Т.Р.