Костадин Костадинов: За нас тази фигура не е подходяща да застане начело на държавата
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2024 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: За нас тази фигура не е подходяща да застане начело на държавата Председателят на "Възраждане" и ПГ на "Възраждане" с коментар за новоназначения служебен министър-председател

/КРОСС/ На брифинг от Народното събрание "Костадин Костадинов" коментира решението на Президента за новоназначения служебен министър-председател.

Костадинов припомни, че Горица Кожарева, посочена за служебен премиер, не се е съобразила с решение на Конституционния съд, относно неправомерното уволнение на председателя на Сметната палата Цветан Цветков, и въпреки решението на съда, тя не е допуска Цветков до сградата на Сметната палата.

"По всичко личи, че тя не взима решения самостоятелно и не може да бъде разглеждана като самостоятелен фактор, тъй като е партийно назначена от квотата на така наречените патриоти по време на кабинета на ГЕРБ, след което имаме информация, че е превербувана от Пеевски. Поради това тази фигура не е подходяща за български министър-председател." - каза Костадин Костадинов пред журналисти.