Безплатни профилактични прегледи при съдов хирург в УМБАЛ “Св. Екатерина”
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2024 12:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безплатни профилактични прегледи при съдов хирург в УМБАЛ “Св. Екатерина”

/КРОСС/Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия къмУМБАЛ „Св. Екатерина" организира безплатнипрофилактични прегледи за пациенти с периферниартериални заболявания на долните крайници.

От 12.08.2024 до 30.08.2024 лекарите от клиниката щепреглеждат безплатно пациенти с клаудикационни болки(болки и умора при ходене в засегнатия крайник), болкипри покой, изтиване и изтръпване, както и нощни болки и/или рани в областта на стъпалата.

Безплатните консултации стартиратот 12.08.2024 (понеделник) и ще продължат до края намесец август. Желаещите да се прегледат могат да гонаправят всеки ден от 10 до 12 часа, след предварителнозаписване на тел. 0800 40 909, безплатен за цялата странаили на тел. 02/9214945.

Не е необходимо пациентите да носят направление от личен лекар!

Прегледите ще се извършват в УМБАЛ „Св.Екатерина ", с адрес: гр. София, бул. „Пенчо Славейков" 52А, Хирургичен блок Б.

Всяка година в Клиниката по съдова и ендоваскуларнахирургия в УМБАЛ „ Св. Екатерина" се извършват най-големите по обем и трудност съвременни съдово-хирургични интервенции. Средно в клиниката годишно сеизвършват над 1300 операции, 70% от които са наартериални съдове. При оплаквания, дължащи се нанедостатъчно кръвоснабдяване на долните крайници, съществува сериозна опасност от ампутация, които принавременна диагностика и специализирано лечение могатда бъдат коригирани навреме и да се избегне загубата на крайник.

Профилактиката и превенцията са от първостепеннаважност за ранното диагностициране и лечение.