Двама младежи в реанимация след парти до ранни зори
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2024 13:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама младежи в реанимация след парти до ранни зори

/КРОСС/ Парти в сряда вечерта в заведение до РУ-Петрич, продължило да ранните часове в четвъртък, завърши зле за двама 18-годишни младежи, които се лекуват в реанимация на МБАЛ „Югозападна" в Сандански, пише Телеграф Сигнал е получен вчера сутринта на телефон 112, че на пейка в градска градина в Петрич лежи младеж.

От пристигналите незабавно полицейски служители и екип на Спешен център на място са установени четирима младежи от южния град. Трима от тях са на 18 години, един е на 17 години. Двама от пълнолетните младежи са били в тежко състояние и са транспортирани с линейка до болницата в Сандански, където са настанени за лечение в реанимация. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава.

„Днес двамата младежи са по-добре, стабилизирани са от медиците. В добро състояние са. Не е наша работа да гадаем от какво им е прилошало - от райски газ ли е, от нещо друго ли е. Има и употреба на алкохол. Проведени са всички необходими изследвания и терапии, за да овладеем състоянието им. Остават под наблюдение, утре почти сигурно ще ги изпишем", каза за "Телеграф" д-р Илия Тонев, управител на МБАЛ „Югозападна" в Сандански.

Предстои да им бъдат снети обяснения днес, ще бъдат разпитани, тъй като вчера те са били неадекватни. Най-вероятно са пушили електронни цигари с канабис, от което им е прилошало, но това ще се изясни малко по-късно. Не се изключва и възможността да са дишали райски газ, няма доказателства, че това се е случило в заведението, казаха от прокуратурата. Трябва да се работи превантивно, за да не могат младежи да се снабдяват с наркотични растения, дрога и райски газ, допълниха от държавното обвинение.