Мирчев: Радев ще призове ли Путин да отстъпи Курск на Украйна, за да се възстанови мира?
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2024 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мирчев: Радев ще призове ли Путин да отстъпи Курск на Украйна, за да се възстанови мира?

/КРОСС/ Вярвайки в "последователните и принципни позиции на президента Радев, както и за да се разсеят съмненията, че е путинофил", депутатът Ивайло Мирчев зададе няколко въпроса към държавния глава. Мирчев публикува следните иронични въпроси към Радев във Facebook, говорейки за украинските действия е Курск. Повече за това - четете тук.

Ето какво пише депутатът от ПП-ДБ: "Вярвайки в последователните и принципни позиции на президента Радев, както и за да се разсеят съмненията, че е путинофил имам 3 (три) въпроса към него:

1. Ще призове ли Путин да отстъпи Курск на Украйна, за да се възстанови мира?

2. Чий е Курск? Руски или украински?

3. Нe e ли време да призове Русия да спре съпротивата в Курска област, за да няма повече кръвопролития?".

Многократно от началото на руската война срещу Украйна президентът Румен Радев е имал скандални изказвания, като пряко е заявявал, че помагайки на Украйна с оръжие, удължаваме войната. Логиката на това е, че, имайки оръжие, Украйна се отбранява. Без оръжие, и отбраната спира, което на практика би означавало Украйна да изгуби свои територии и население, които да останат в ръцете на руснаците. На Радев обаче не му пречеше да намеква, че украинците трябва да постъпят именно така, докато откакто възникна ситуацията в Курск - не е казал нищо за нея.