Шофьори на камиони: Служители на буферния паркинг на Дунав мост 2 ни заплашват
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2024 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьори на камиони: Служители на буферния паркинг на Дунав мост 2 ни заплашват

/КРОСС/ Шофьор на камион алармира, че е заплашван, а товарният му автомобил е строшен от чиновници на неотдавна открития буферен паркинг край „ Дунав мост 2 " във Видин. Според него повода е, че не влезнал в паркинга, а траял към моста, написа NOVA.

В края на юли Димитър пътува с камиона си за Естония. Наближавайки „ Дунав мост 2 ", взема решение, че ще продължи напред, а няма да влиза в частния буферния паркинг. „ В този миг против мен изскочиха един автомобил и три скутера, които ме насочваха с придвижванията си към някакъв паркинг, който бил наложителен ", споделя водачът. Той обаче ги заобиколил и траял по моста, като се наредил на опашката с ТИР-ове преди границата. „ След като паркирах, забелязах, че белият автомобил, който заобиколих, е спрял до мен. От него излязоха две добре поставени мускулести момчета и се нахвърлиха върху кабината с ритници, псувни и викове ", добавя Димитър. Опитали да му смъкват и регистрационния номер.

„ Може би желаеха да ме изхвърлят в река Дунав, с цел да не мога да продължа, защото не съм се подчинил и не съм извършил тяхното разпореждане да спра на паркинга ", споделя още интернационалният водач. От позиция на Министерството на вътрешните работи става ясно, че прекосяването през паркинга не е наложително, а чиновниците на паркинга нямат право да отклоняват придвижването през него.

Шофьори обаче споделят, че на процедура биват задължавани. Според Министерство на вътрешните работи може да не е наложително прекосяването през паркинга, само че различен клип демонстрира, че мъже, облечени като служители на реда, стоят на пътното платно преди входа на частния паркинг и насочват придвижването на камиони през него.

Също съгласно позицията на вътрешното ни министерството, няма знаци и маркировка по прилежащата инфраструктура към мостовото оборудване, които наложително да насочват транспортните средства към паркинга. Преди буферния паркинг обаче има светофар, който свети алено за тежкотоварни коли, които желаят да продължат към моста. Има и знак, който не разрешава престоя на пътя.

Преминаването през паркинга се заплаща по 15 лв. за български камион и 25 евро за задграничен. Паркингът е благосъстоятелност на „ Данубия Логистик Видин " ЕООД. „ Това е някакво изнудване за пари, защото през „ Дунав мост 2 " минават най-малко по 1500 камиона на денонощие и можете да си извършите сметката за какви пари става въпрос ", счита Димитър. От буферния паркинг във Видин отхвърлиха коментар и досега няма техен писмен отговор.