Радев: Най-подходящо е изборите да са на 20 октомври
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2024 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев: Най-подходящо е изборите да са на 20 октомври

/КРОСС/ Новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева се срещна с президента Румен Радев на „Дондуков" 2. Държавният глава ѝ възложи съставяне на ново служебно правителство.

Президентът посочи, че очаква от нея да предложи правителство до 19 август и че най-подходящата дата за следващите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври.

„Конституцията не определя ясен срок, но считам, че най-подходящата дата за новите предсрочни парламентарини избори е 20 октомври. В тази връзка вие следва да представите проект за състав и структура на служебния кабинет най-късно до 19 август, за да можем да се вместим в законовите изисквания", обърна се Радев към Кожарева.

Поемам този мандат с ясната отговорност за съставяне на правителство, отговори от своя страна Горица Грънчарова-Кожарева.

Президентът благодари и на досегашния служебен премиер Димитър Главчев за усилията, за постигнатите резултати и за това, че е поел отговорност в момент, когато всички останали кандидати от потенциалния списък са отказали.