Температури до 36 градуса в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2024 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Температури до 36 градуса в страната Над Балканите остава горещо

/КРОСС/ Днес ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми.

През деня вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, в София около 31, Благоевград, Велико Търново и Кърджали - 33 градуса, Плевен и Монтана - 34, Русе и Видин - 35 градуса, Пловдив и Сандански - 36.

В планините ще е предимно слънчево. Над източната половина от страната ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра - около 17.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Над северното крайбрежие ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27 и 31 градуса. Варна - 30, Бургас - 31. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, след обяд в южните райони до 3 бала.

Над Балканите остава слънчево и горещо. Максимални температури: София и Истанбул - 31 градуса, Букурещ - 33, Белград - 34, Солун и Атина - 36 градуса, Скопие - 37.