Русия въведе режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области
Секция: Русия
10 Август 2024 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия въведе режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области Решението е взето от Александър Бортников

/КРОСС/ Русия въведе режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха в събота сутрин руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва "Ройтерс".

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.