Стоянов: Опасявам се, че бъдещият служебен премиер е подложен на брутален политически натиск
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Август 2024 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоянов: Опасявам се, че бъдещият служебен премиер е подложен на брутален политически натиск

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещна с новия служебен премиер Горица Кожарева. След срещата пред NOVA той обясни, че от разговора е останал с усещането, че няма да е следващия служебен вътрешен министър и че има политически натиск за това.

"Направи ми впечатление, че днешният разговор протече доста стегнато и професионално. Но останах с усещането и опасението, че бъдещият служебен премиер ще бъде и е подложен на брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство", заяви Стоянов.

"Усетих, че има и други хора, които евентуално ще бъдат поканени на разговор, като кандидати за поста вътрешен министър", допълни той.

"Получих покана за разговор още в петък и днес се отзовах. Тя пожела да я запозная с анализи относно резултатите на министерството, сравнено със същите периоди за миналата година, направих го - занесох ѝ доклад с цифри. Също така я запознах с приоритетите на министерството, какво сме постигнали, проблемите и какво е тяхното решение", заяви Стоянов.

Силовият министър уточни, че е отбелязал какви трябва да са стъпките на страната ни, за да се осъществи пълноправно членство в Шенген.