Откриха изоставена мина, пълна със стари Volkswagen-и
Секция: Автомобили
11 Август 2024 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха изоставена мина, пълна със стари Volkswagen-и

/КРОСС/ В Швейцария откриха изоставена мина, пълна със стари автомобили на марката Volkswagen.

Група градски изследователи, които изследват пусти градове-призраци, бункери от Втората световна война и дори изоставени затвори, заснемат видео за ютуб канала Exploring the Unbeaten Path. В едно от най-новите приключения авторът Боб Тисен и негов приятел пътуват до планините на Швейцария, за да влязат в изоставена мина.

След като изпробват различни маршрути и попадат в множество задънени коридори и дори се натъкват на кран за вода, изследователите най-накрая намират своята награда - първият Volkswagen излиза от тъмнината. След това се оказва, че мината е пълна с ретро фолксвагени, пише Automedia.

Общо мъжете откриват пет различни модела VW Beetle, както и VW Golf MK1 и MK2, VW Polo и дори Passat. Но това далеч не са всички екземпляри, които са в дълбините на мината. Машините са покрити със следи от употреба и износване, някои от тях имат малко ръжда и мухъл. В кадъра обаче се виждат и напълно неизползваеми коли, от които е останала само изцяло ръждясалата каросерия.

Няма точен отговор на въпроса за произхода им. Но е ясно, че колите не са отдавна в мината, тъй като една от тях има стикер на прозореца, че е регистрирана за движение през 2018 година. Журналистите от сайта The Autopian предполагат, че всички тези автомобили са собственост на странния музей на Volkswagen в Швейцария.

Пълното му име е "Musee Volkswrecks", където думата "Volkswrecks" е съставена от "Volkswagen" и "wreck", което означава "развалина". Тоест, всъщност това е музей на ударени коли. Този исторически обект в Сен Сюлпис, Швейцария е пълен с диаграми, показващи автомобили VW в различна светлина.

Може би тези скрити от света автомобили са били твърде ръждясали, за да бъдат изложени в музея, или са автомобили за части, готови да бъдат донори за завършване на някой нов проект от колекцията на музея.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=Ycp6Elsqkko