Зеленски: Прехвърлихме войната на земята на агресора
Секция: Коментари
11 Август 2024 07:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зеленски: Прехвърлихме войната на земята на агресора

/КРОСС/ Украинският президент Володимир Зеленски коментира операцията на ВСУ в руската Курска област. Във вечерното си видео обръщение украинският лидер каза, че войната се премества "на територията на агресора". "Днес вече няколко пъти главнокомандващият Сирски докладва - за фронта и нашите действия и изтласкване на войната на територията на агресора.

Благодаря на всяко наше подразделение от Силите за отбрана, което осигурява това. Украйна доказва, че наистина знае как да върне справедливостта и гарантира точно такъв натиск, какъвто е необходим - натиск върху агресора", заяви Зеленски. Президентът не коментира по-подробно настъплението на ВСУ в Курска област. В същото време той добави, че украинските бойни бригади са наистина ефективни в защитата на нашата държава, унищожавайки окупатора.

"Целият фронт не го оставяме без внимание. На всяко направление, на всички точки се водят бойни сблъсъци. Харковска област, всички направления в Донецка област, особено най-тежките - Покровски, Торецки, Краматорски - и южната част на нашата държава. Навсякъде има за какво да благодарим на украинските войници", добави президентът.