/КРОСС/ Всяка година Елена идва от Естония, за да опита хубавите български вина. „Тук се представят вина, които са уникални и непознати при нас. Качеството на виното също е на много високо ниво", споделя туристката.
„Провеждат се дегустации с професионалисти. Всичко това много се харесва на хората, защото то е действително добре направено", обяснява Атанас Карагеоргиев, собственик на хотел и производител на вино.
Според него именно този алтернативен вид туризъм у нас има огромен потенциал.
Нещо повече, оказва се, че виненият туризъм в България, в много случаи изпреварва като качество това, което се предлага в редица Европейски държави.
Освен дегустацията на хубави вина в курорта „Св. Св. Константин и Елена" предлагат и уникалното за страната ни т.нар. гроздолечение на туристите.
„Идеята е да се яде грозде, контролирано, под медицински надзор. При хора, които нямат противопоказания, като диабет, колит или високо кръвно налягане. В края на втората седмица лечението води до едно изключително добро физиологическо, психическо състояние", поясни Карагеоргиев.