Имаме нови знаменосци - Калейн и укранецът, зарадвал България със злато
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Август 2024 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имаме нови знаменосци - Калейн и укранецът, зарадвал България със злато

/КРОСС/ Олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн ще бъдат знаменосци на българската делегация на закриването на Игрите в Париж 2024. Церемонията ще се състои тази вечер от 22:00 часа на "Стад дьо Франс".

Българският олимпийски комитет официално излезе с информация за избора си на спортисти, които ще носят трибагреника тази вечер. Припомняме, че на церемонията по откриването на Игрите в тази роля бяха боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов.

Семен Новиков, който е украинец, но се бори за България, е един от тримата ни шампиони, зарадвали ни със злато от Олимпиадата в Париж. На върха стъпиха още Карлос Насар и Магомед Рамазанов.

Последният ден на Игрите ще премине без българко участие. България имаше 46 състезатели в 15 вида спорт, които спечелиха общо 7 отличия - 3 златни, 1 сребърно и 3 бронзови.

Припомняме, че с бронзови медали се окичиха Божидар Андреев (вдигане на тежести), Кимиа Ализаде (таекуондо) и Хавиер Ибанес (бокс).

Уникална история за странното Бубе, направи нещо невиждано от 36 г.