Автомобил на Народното събрание се движи опасно по АМ "Тракия"
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2024 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Автомобил на Народното събрание се движи опасно по АМ "Тракия" За случая съобщи експертът в Европейския център за транспортни политики Диана Русинова

/КРОСС/ Експертът в Европейския център по транспортни политики Диана Русинова сигнализира за сериозен инцидент по автомагистрала „Тракия". В публикация във Фейсбук тя алармира за опасното поведение на автомобил с регистрационен номер СА8812КВ, принадлежащ на Народното събрание. Според Русинова, въпреки че автомобилът не превозва охранявано лице, той се движи с включен специален режим и създава опасности за останалите участници в движението.

Шофьорът на автомобила е описан като изключително агресивен, като засича други превозни средства и предизвиква риск от сериозни пътни инциденти. Според информацията, предоставена от Русинова, опитите на полицията в Бургас да реагира на ситуацията са били неуспешни. Въпреки че автомобилът е преминал през територията на ОД МВР - Бургас, той не е бил спрян или проверен от органите на реда.

Това повдига сериозни въпроси относно контрола върху служебните автомобили на държавните институции и безопасността на пътя. Въпросът, който остава без отговор, е защо автомобил, който не превозва охранявано лице, има правото да се движи с включен специален режим и да застрашава останалите участници в движението.

Русинова предупреждава всички шофьори, които се движат по автомагистрала „Тракия", да бъдат изключително внимателни, когато забележат автомобил с подобни действия. Според нея, липсата на адекватна реакция от страна на полицията създава риск от тежки инциденти, които биха могли да бъдат избегнати с навременна намеса.