Жълт код за високи температури в понеделник за цялата страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2024 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за високи температури в понеделник за цялата страна

/КРОСС/ Жълт код за високи температури обяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за понеделник, 12 август, за цялата страна.

Метеоролозите призоваха да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради очакваните високи температури.

Утре времето ще бъде слънчево, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°, в София - около 34°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Във вторник ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 35° и 40°.

За днес от НИМХ предупредиха за опасно горещо време в 18 области на страната. Времето ще бъде потенциално опасно в регионите на: Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, Хасково, Стара Загора и Ямбол.