Състоянието на прегазеното дете на плажа в Созопол се подобрява
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2024 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Състоянието на прегазеното дете на плажа в Созопол се подобрява

/КРОСС/ Румяна Вълчева разкри, че колата за спешна помощ е съумяла да стигне до мястото на случая за три минути, откакто е получен сигнала Състоянието на детето, което е прегазено от фреза на плажа в Созопол, се усъвършенства. Това оповестиха от болница „Пирогов" в София, където то е настанено за лекуване, сподели в ефира на Нова телевизия кореспондентът Цеца Алексова.

Парамедикът Румяна Вълчева, която се отзовала първа на сигнала за помощ, дружно със със брачна половинка си, който е водач на кола за спешна помощ, разкри, че момчето е било единствено на плажа. „Възрастни с детето нямаше. В момента, в който го пренесохме с носилката, попитах дали има някой с него, а хората в близост ми дадоха отговор с „не". Тогава потеглих с него без да знам нито имена, нито на какъв брой години е", споделя дамата, която преди да учи за парамедик, е работила като здравна сестра в бургаски лечебни заведения.

„За три минути бяхме на плажа. Детето не беше контактно. Веднага, откакто тръгнахме се обадих на РКЦ и желаех реанимационен екип да ни пресрещне", прибавя тя.