Главчев от пожара в Брезовско: Огънят е ограничен, благодаря за бързата реакция
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2024 23:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев от пожара в Брезовско: Огънят е ограничен, благодаря за бързата реакция

/КРОСС/ Главчев поздрави всички, участвали в потушаването на пожара във вилна зона в Брезовско. Той пристигна на мястото на стихията, за да се запознае с обстановката: "Поздравления за екипите, пожaрникари, военослужещи, горски, доброволци."

"За щастиев на близо има водоем, от който хеликоптерите пълнят вода. Бърза реакция, първите пожарни са дошли до 20 минути от Раковски. Пожарът е ограничен, предстои да бъде овладян напълно. Всичко е под контрол.". заяви той.

Не се знае точно колко са изгорелите вили, говори се за 4 тип бунгала и една обитавана през празничните дни. Утре ще стане ясно колко точно са.

"400 дка широколистна гора и суха треви. Остават на дежурство екипите, които бяха повикани за ограничаването му. Днес 11 пожарни, над 40 служители, 5 специализирани машини на горското стопанство, булдозер, два хеликоптера на МО, местно население и доброволци. Всички остават през вечерта. В гората е ограничен, във вилната зона обаче все още има тлеещи огнища. Не се знае каква е причината за възникването на огъня.", каза страши комисар Любомир Баров.