Оръжието, с което 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, е било без предпазител
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Август 2024 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оръжието, с което 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, е било без предпазител Това каза криминалистът Иван Савов в ефира на Нова ТВ

/КРОСС/ Оръжието, с което 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, е било без предпазител, тъй като е модел за професионалисти. Това обясни в студиото на „Здравей, България" криминалистът Иван Савов.

По информация на NOVA детето е използвало служебното оръжие на баща си, който е бил полицейски служител. Инцидентът е станал в сградата на поделение на Специализираните полицейски сили.

По принцип на обученията е забранено да има външни лица. Сега обаче е лято и много хора си водят децата на работа, защото няма кой да ги гледа. Оръжието е било заредено. Когато се тренира стрелба, оръжието се почиства и изпразва преди да се отиде в това помещение, поясни той.

По думите му обученията в системата на МВР се неглижират. Савов определи инцидента като нелеп и ужасен.

Притежавам повече от едно законно огнестрелно оръжие. Имам 3 деца, случвало ми се е да го оставя на нощното шкафче, бидейки убеден, че те знаят какво правят. Положил съм усилия да са компетентни и оръжията да не представлява интерес за тях. Две от децата ми са големи и са наясно, че когато имат желание да стрелят, ги закарвам на стрелбището. Малкият ми син е на 5 години и беше трудно да му обясня, че оръжието не е играчка и може да убие човек. Грешката при този случай е, че има предоверяване и оръжието е било заредено с патрон в патронника, каза още криминалистът.