Военнослужещи продължават да оказват помощ за овладяването на пожара в планината Славянка
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Август 2024 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военнослужещи продължават да оказват помощ за овладяването на пожара в планината Славянка

/КРОСС/ Двадесет и пет поредни дни военнослужещи от Сухопътните войски помагат за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. И днес, 13 август, 18 военнослужещи с 6 броя техника, от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на лейтенант Преслав Благоев действат в района между селата Петрово и Голешево. Групата оказва помощ на пожарникарите от Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението" и прокарва просеки с цел недопускане разрастването на пожара.

Два вертолета и екипажи от авиационна база Крумово вчера, 12 август, участваха в борбата с пожарите в област Пловдив. Вертолет AS 532 „Cougar" излетя в 17:28 ч., за да се включи в гасенето на огъня, обхванал сухи треви и храсти в землището на сeло Черничево, община Хисаря. По-късно бе насочен в района на втория голям пожар, възникнал на труднодостъпен скалист терен край село Златосел, община Брезово. Изпълнението на задачите продължи общо 3 часа и 20 минути, като бяха направени 44 пуска на над 70 тона вода.

Същевременно в 17:46 ч. директно за пожара в община Брезово излетя и вертолет Ми-17. Машината остана във въздуха 2 часа и 25 минути и извърши 24 пуска на 48 тона вода над огнената стихия.