Джевдет Чакъров опитал да прехвърли марката "ДПС" на физическото лице Ахмед Доган
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Август 2024 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джевдет Чакъров опитал да прехвърли марката "ДПС" на физическото лице Ахмед Доган

/КРОСС/ Опит да прехвърли марката „ДПС" на физическото лице Ахмед Демир Доган е направил в петък съпредседателят на партията Джевдет Ибрям Чакъров, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на осведомен юрист в Патентно ведомство. „Направен е опит за прехвърляне на физическо лице на една партия на избиратели, с колективни органи, която партия има официални представители, вписани в съда.

Сред тези представители Ахмед Доган не фигурира от години. В търговските отношения има термин „престъпно корпоративно рейдърство", но в случая тепърва ще се търси точното определение. Вероятно целта е била да се заобиколят уставът и законът, за да започне ДПС от нова точка на съществуване - като частна партия. Сиреч, до 9 август 2024 година ДПС е била партия на хората, а от 9 август да стане на едно лице. Това е блокирано", пояснява юристът. Репортер на изданието се е опитал да получи информация от двата лагера в ДПС по темата, но повечето от депутатите бяха в неведение. Друг източник е потвърдил, че другият председател по устав - Делян Пеевски, е реагирал бързо, като е блокирал опита на Чакъров да прехвърли партията на физическо лице.

„Да, знам за опита да се открадне партията. Действията на Чакъров са извън закона. Нашият председател е блокирал процедурата и ДПС си остава на хората. Чакъров за пореден път погазва устава, за което трябва да носи последици и отговорност. След опита да разцепи партията, това е следващото тежко нарушение", казва депутат от ПГ на ДПС. След направена проверка е установено, че Ахмед Демир Доган е фигурирал в регистрите на ДПС за последно през 2013 година.

След като Октай Енимехмедов опря пистолет в слепоочието му по време на Национална конференция, Доган се оттегли и остави председателството на ДПС на Лютви Местан. Според актуалното състояние на партията, към днешна дата ДПС има двама представители - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Припомняме, че от лагера на Чакъров на 29 юли направиха постъпки в Патентно ведомство за регистрация на други три марки, в чиито наименования фигурира "ДПС".