След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Август 2024 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили

/КРОСС/ Началникът на профилираните полицейски сили в Пловдив е отхвърлен от служба, разгласи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив. Той е в града във връзка случая, при който дете умъртви по простъпка татко си, който е служител на реда. " Това е извънредно тежък и безразсъден случай ", сподели Стоянов.

"След като сутринта са имали задача, сътрудниците са имали планувано образование. По-късно служителят на реда взел детето си, което е на 7 години, и го завел в постройката на Министерство на вътрешните работи.

Детето е било в помещението, в което служителите на реда се преобличат. Там, евентуално в шкафче, е бил револверът. Детето и служителят на реда са били сами в помещението, не е имало други хора ", сподели Стоянов и уточни, че останалите служители на реда единствено са чули изстрел, а когато отишли в съблекалнята, заварили детето с револвер в ръцете, а мъжът бил прострелян.

"Има доста въпроси - по какъв начин дете на седем години се намира в едно от профилираните звена и по какъв начин в ръцете му е имало револвер. Въпрос на определяне е дали се е случвало и различен път ", сподели Стоянов.