Министър Глушков към Насар: Записа България със златни букви в световната история
Секция: СПОРТ
14 Август 2024 06:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Глушков към Насар: Записа България със златни букви в световната история

/КРОСС/ „Записа се със златни букви в спортната история на България и Олимпийските игри. Благодаря ти, че ни накара да се гордеем." С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков посрещна олимпийския шампион по вдигане на тежести Карлос Насар, който вчера кацна на родна земя заедно с треньорския си щаб.

Министър Глушков и неговият заместник Стоян Андонов пожелаха здраве и бъдещи успехи на родения в Червен бряг тежкоатлет.

„Радвам се, че издържа психологическото напрежение от това, че очакванията на българите за олимпийско злато бяха свързани с теб. Ти доказа силата на българския спортист", каза още министър Глушков на Насар.

Всяка крачка на олимпийския шампион на Летище София беше придружена от аплодисментите и поздравленията от страна на персонала и пътниците. Олимпийският шампион не отказа снимка на никого и излезе пред стотиците си посрещачи понесен на ръце от екипа си.

Златният медалист от Олимпийските игри в Париж завоюва безапелационно победата в категория до 89 кг. с нов световен рекорд в двубоя от 404 кг и 224 кг в изтласкването.