Стоянов: Пожарникарите са извели трима души в неадекватно състояние от хосписа в Банкя
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2024 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоянов: Пожарникарите са извели трима души в неадекватно състояние от хосписа в Банкя

/КРОСС/ От това, което ми докладват колегите, най-вероятно става въпрос за нерегламентирана незаконна дейност - дом за възрастни хора. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с пожара в хоспис в Банкя.

В днешния ден е получен сигнал за възникнал пожар, съобщи вътрешният министър, като отбеляза, че на място отиват екипи на пожарна безопасност, които успяват да изведат три от лицата, които се намират в дома за възрастни хора. По думите му те са "в доста неадекватно състояние" и "може би са пациенти". Изведени са и две жени, които се водят санитарки, но това тепърва ще се уточнява.

Стоянов потвърди, че един човек е загинал вследствие на пожара.

"Има извършвани няколко проверки от страна на Националната агенция по приходите, както и от Агенцията за социално подпомагане. В резултат на техните проверки и констатации има изпратени документи до прокуратурата за това, че има установени административни нарушения. Материалите, преписката от прокуратурата е пристигнала в структурите на министерството преди около две седмици", съобщи той.