Опасно горещ четвъртък
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2024 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасно горещ четвъртък

/КРОСС/ За четвъртък е обявен оранжев код за опасно горещо време за 6 области в страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд над западната половина на страната ще има купеста, главно над планинските райони и купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°, в София - около 35°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°-28°.

В планините ще е слънчево. След обяд над масивите в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

През следващите дни ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и в петък на отделни места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°.