750 000 къса цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2024 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
750 000 къса цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин

/КРОСС/750 000 къса (37 500 кутии) цигари без български акцизни бандероли задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин.

На 12.08.2024 година е селектиран за проверка товарен автомобил с литовска регистрация, който по документи превозва групажна стока от Гърция за Литва. Извършена е щателна митническа проверка, при която между палети с хигиенни материали - рула с хартия, митническите служители откриват кашони с цигари.

На други палета, отбелязани като „ръчно изработени масички за кафе", митническите служители установяват сандъци от ПДЧ-материал, в които са намерени още цигари от същата марка, отново без български бандероли.

Общото количество на цигарите в камиона е 750 000 къса (37 500 кутии). Акцизните стоки са задържани. Образувано е досъдебно производство.

Нарушението е констатирано при съвместната операция с цел противодействие на контрабандата между органите на Агенция „Митници", ГД „Борба с организираната престъпност", ГД „Гранична полиция" и Национална агенция за приходите.