Булстрад Живот подпомогна образователна инициатива за деца, лишени от родителски грижи
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2024 18:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Булстрад Живот подпомогна образователна инициатива за деца, лишени от родителски грижи Инициативата има за цел да подпомогне децата, настанени в дома, да повишат знанията си и да се подготвят за предстоящи матури през новата 2024/ 2025 учебна година

/КРОСС/ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп дари 7200 лв. на неправителствената организация  Национален фонд „Свети Никола" за осъществяване на каузата „Мисия: В името на детето",  посветена на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в гр. Самоков. Със средствата ще  се обезпечат допълнителни уроци по БЕЛ и математика за една учебна година за учениците.  Педагози ще работят ежеседмично с тях, за да се компенсират пропуски в образованието на  онези, които са били застрашени от отпадане от образователната система, и ще помагат на  останалите да се подготвят за матурите след 4, 7, 10 и 12 клас. За децата със специални  образователни потребности ще се подсигури ресурсен учител.  

От името на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп чек за субсидията беше връчен от Ангел  Виденов - главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на  дружеството, който сподели: „Вярвам, че всяко дете трябва да има шанс в живота и именно  образованието е основният инструмент, който може да му помогне да развие потенциала си. С цялото си сърце пожелавам на децата от ЦНСТ - Самоков да успеят да намерят пътя в  живота си и да постигнат възможно най-големите си мечти." 

Дарението беше прието от Иванка Соколова - директор на ЦНСТ - гр. Самоков, която  сподели: „Вашата подкрепа означава много за нас и най-вече означава много за тези деца.  Вярваме, че с вашата помощ можем да осигурим по-добро бъдеще за тях, изпълнено с надежда  и възможности. Сигурна съм, че нашите деца ще се справят по-добре в училище през новата  учебна година. Благодарим ви отново, че вярвате в нашата кауза и в равните възможности за  всички деца." 

Недка Младенова - изпълнителен директор на Национален фонд „Свети Никола" допълни:  „Благодарение на партньорството ни с Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп осигурихме  ценен ресурс за повече индивидуална работа с учениците, които са в различни възрастови  групи и имат различни образователни потребности. Нашата организация ще продължи да  работи за обезпечаване на по-добро бъдеще за децата, лишени от родителски грижи, и за  хората в неравностойно положение." 

Средствата за каузата са обезпечени от фонда към наградата, получена от Булстрад Живот  Виена Иншурънс Груп по-рано тази година. Дружеството, което тази година отбелязва 30 годишен  юбилей, спечели трета награда в конкурса "Гюнтер Гайер за социално съзнание" 2023 за  социалните активности, които подкрепя и развива през годините. Заедно с наградата Булстрад  Живот получи и субсидия в размер на 20 000 евро, която ще използва за подкрепа на социални  инициативи. Наградата на името на д-р Гюнтер Гайер е учредена през 2012 година по инициатива  на основния акционер на Виена Иншурънс Груп - Винер Щетише Векселзайтиге  Ферзихерунгсферайн, и се връчва ежегодно на компании от Групата на Виена Иншурънс Груп,  които са се отличили в сферата на корпоративната социална отговорност като знак на признание  и стимул за устойчивото включване на социалния ангажимент в ежедневните бизнес практики.

1/2 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ

За ЦНСТ - Самоков: 

Цeнтъpът зa нacтaнявaнe oт ceмeeн тип зa дeцa в нepaвнocтoйнo пoлoжeниe е изгpaдeн e пo  пpoeĸт пo oпepaтивнa пpoгpaмa "Peгиoнaлнo paзвитиe" 2007 - 2013 г. c ocнoвнa цeл ocигypявaнe  ĸaчecтвo нa живoт нa дeцa и млaдeжи без yвpeждaния, гapaнтиpaщo пълнoцeннo физичecĸo,  eмoциoнaлнo и пoзнaвaтeлнo paзвитиe и cпeциaлнo вĸлючвaнe нa вcяĸo дeтe в ecтecтвeнaтa зa  нeгo cpeдa чpeз ocигypявaнe нa индивидyaлизиpaнa гpижa и пoдĸpeпa. Предоставя качествена  грижа за деца от специализирани институции, гарантираща им живот в среда, близка до  семейната. 

За Национален фонд „Свети Никола": 

НФ „Свети Никола" е регистриран през 1999г., като неправителствена хуманитарна организация, с  цел подпомагане на деца и младежи, лишени от родителски грижи, лица в неравностойно  социално положение и възрастни с умствени и физически увреждания, както и подпомагане на  тяхната интеграция в обществото. До момента НФ „Свети Никола" е работил и работи с над 38  центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, лишени от родителски грижи, лица в  неравностойно социално положение, специализирана болница за деца с церебрална парализа,  старчески домове, детски логопедични градини, дом за незрящи деца и болници. 

За Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп: 

ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД е основано 1994 г. Дружеството е сред  водещите животозастрахователи в България и е номер едно в здравното застраховане. 

Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп е експерт в предлагането на продукти и услуги в сферата  на живото- и здравното застраховане, както и във въвеждането на иновативни пазарни решения  за по-високо качество на клиентско обслужване. 

Основен акционер в дружеството е ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп". От 2007 г. Булстрад  Живот е част от голямото семейство на Виена Иншурънс Груп, която е сред водещите  застрахователи в Австрия и Централна и Източна Европа. 

Като социално отговорна компания Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп насърчава обмяната  на знания, идеи и опит, подкрепя многообразието в средата, както и неговата проява в лицето на  партньори, клиенти и служители. Стреми се да прилага практики за устойчиво развитие с грижа за  хората и околната среда в дългосрочен план.