Делян Пеевски и д-р Мустафа Хаджи обсъдиха ролята на вероизповеданията за толерантността между хората
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2024 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делян Пеевски и д-р Мустафа Хаджи обсъдиха ролята на вероизповеданията за толерантността между хората

/КРОСС/ Председателят на ДПС Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия  на България д-р Мустафа Хаджи и главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик.

На срещата бе обсъдена ролята на вероизповеданията в България, в частност мюсюлманското, като всички бяха категорични, че е необходимо обединение на хората с мюсюлманско вероизповедание, които да утвърждават традиционните семейни ценности и  да възпитават  децата в духа на тези ценности.

Председателят ДПС Делян Пеевски  изрази своето  дълбоко уважение и висока оценка за работата на Главно мюфтийство за запазването на толерантността и мирното съжителство между  хора, изповядващи различни религии и равнопоставеността на всички български граждани, както и значимата роля на българските мюсюлмани в запазването на  толерантността и единството на  българското общество.

Обсъден бе и въпросът за хода на спешния ремонт на новата сградата на Главно мюфтийство  в София, като ремонтът е  финансово подкрепен от капиталовите разходи на централния бюджет.

На срещата присъстваха Йордан Цонев, зам.-председател на НС и на ДПС, зам.-председателите на ПГ на ДПС и на ДПС Байрам Байрам, Хамид Хамид, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Ертен Анисова и секретаря на ПГ на ДПС Елван Гюркаш.