Жълт код за високи температури и бури с гръмотевици
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2024 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за високи температури и бури с гръмотевици Температурите ще достигат до 37 градуса

/КРОСС/ Обявен е жълт код за жеги в няколко области у нас, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е за областите Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Хасково, Стара Загора.

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед отново над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В Източна България през целия ден ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб, а в източните райони и умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса, за София - около 34.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще са 2°-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще има купеста облачност, по-значителна следобед. През втората половина от деня ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът в ниските планински части ще бъде слаб от изток-североизток, а по високите била и върхове - слаб и умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28, на 2000 метра - около 22 градуса.

Източник:НИМХ/БТА