Костадин Костадинов: Даниел Проданов е автор на законопроекта, с който нормалността възтържествува
Секция: Коментари
17 Август 2024 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Даниел Проданов е автор на законопроекта, с който нормалността възтържествува

/КРОСС/  Костадин Костадинов написа в социалната мрежа, от къде датира познанството му с Даниел Проданов - народен представител от „Възраждане", който е автор на промените в Закона за предучилищното и училищно образование, с които вече е забранена пропагандата на „нетрадиционна сексуална ориентация" в българското училище. Ето какво написа Костадинов:

 „Запознах се с Даниел Проданов във връзка с негов текст от 2016 година. Тогава той като млад учител искаше да насочи вниманието на обществеността към това, че американските НПО-та постепенно овладяват българската образователна система. Оттогава насам работим заедно за благото на нашата Родина и за спасяване на умовете на българските деца.

Даниел Проданов е вносител на промените в законопроекта за забрана на ЛГБТ+ пропаганда в образованието, в т.ч. популяризирането и подстрекаването на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, независимо дали това се прави пряко или косвено.

Законопроектът на "Възраждане" беше приет и нормалността възтържествува.

Гордея се, че познавам Даниел! Гордея се, че заедно извървяхме този труден, но славен път. Спечелихме още една ключова битка, предстои и да спечелим и войната.", написа Костадин Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

 Даниел Проданов е роден в град Стара Загора, откъдето и е избран за народен представител в 49 и 50 Народно събрание. Възпитаник е на езиковата гимназия с френски и английски език. В последствие се дипломира в ПУ „Паисий Хилендарски", гр. Пловдив със специалност „Български език и история". Следва последователно „Културна антропология" във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" и „Приложна психология" в ПУ „Паисий Хилендарски".

В периода 2014-2022 г. преподава история и литература в системата на средното образование в родния си град, като от началото на 2021 г. е заместник-директор на училище в  град Стара Загора. Междувременно работи като журналист и публицист в различни аналитични сайтове, основно с политическа насоченост. Професионалните му интереси  са свързани с модерната българска и европейска история, психологията на историята и международните отношения. Член е на „Възраждане" и е областен координатор на политическата организация за област Стара Загора.