Над 65 са ранените при пожара на виенско колело в Лайпциг
Секция: СВЯТ
19 Август 2024 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 65 са ранените при пожара на виенско колело в Лайпциг

/КРОСС/ Най-малко 65 души са пострадали при пожар на виенското колело в увеселителен парк край Лайпциг. Това съобщава агенция ЕФЕ, като се позовава на полицията на федералната провинция Саксония.

Уточнява се, че 16 души са били хоспитализирани с различни наранявания. По данни на органите на реда четирима от тях са получили изгаряния, а един е пострадал в резултат на падане. Местната полиция подчертава, че никой от ранените не е в животозастрашаващо състояние.

„Налице е първоначална оценка, след като следовател е бил изпратен да разследва причината за пожара. По-рано материалът под виенското колело се е запалил по неизвестен начин. В резултат на това огънят се е разпространил към сергията. Разследването продължава", съобщи пресслужбата на полицията на Саксония в социалната мрежа X.

Пожарът е възникнал в събота по време на музикалния фестивал Highfield край Лайпциг. Запалила се е една от кабините на изпълненото с хора виенско колело. По-късно огънят се разпространява към съседна кабинка. Пожарът е потушен от десетки пожарни екипи. Първоначално бе съобщено за 30 ранени.

Източник: БГНЕС