Делегация на „Възраждане“ ще присъства на най-посещавания Международен форум на страните от БРИКС
Секция: ПОЛИТИКА
19 Август 2024 10:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делегация на „Възраждане“ ще присъства на най-посещавания Международен форум на страните от БРИКС Международният форум ще се проведе на 27-28 август 2024 г. в Москва

/КРОСС/ Целите на предстоящия международен форум са сътрудничество между участниците на ниво междуобщински интеграции, устойчиво развитие и обмен в социалната сфера, екология, транспорт, инфраструктура, информационни технологии, изкуствен интелект, урбанистика, икономическо, инвестиционно, туристическо и културно взаимодействие. В рамките на събитието ще се проведе и интерпарламентарен форум.

Във форума ще вземат участие делегати от 100 страни, сред които и делегацията на „Възраждане".

„Много пъти сме казвали, че докато всички останали горят мостове, ние ги изграждаме. Дипломацията включва партньорства и на Изток, и на Запад, и възможност за изграждане на дипломатически отношения и развиване на потенциални партньорства с всички страни по света. Само така външната политика на България ще бъде независима и съобразена само с националните ни интереси. След делегацията, която ще участва на ММФ БРИКС, делегация на „Възраждане" ще пътува през ноември месец и до Китай по покана на зам.-министъра на Международнародния отдел на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай", каза Костадинов по повод на предстоящото пътуване на делегацията на „Възраждане" и нейното участие на най- мащабния международен форум на планетата.