Горица Кожарева: Подавам сигнал до главния прокурор за оказван натиск
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2024 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горица Кожарева: Подавам сигнал до главния прокурор за оказван натиск

/КРОСС/ Горица Грънчарова-Кожарева подава сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов. Тя заяви, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

Това обяви предложеният за служебен премиер след срещата си с президента Румен Радев, където той отказа да издаде указ именно заради името на министъра на вътрешните работи с предложение Кожарева да размисли в срок до 15 часа днес.

Пред журналисти тя отрече да е имала заплахи за живота или здравето ѝ.

Полицаи се събраха на „Дондуков" 2, за да окажат подкрепа на шефа на МВР. Там беше и самият Стоянов, който увери, че няма да отстъпи. „Това е поредният момент, в който се прави опит за овладяване на системата на МВР. Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направи всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър. Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството", подчерта Калин Стоянов.