Базар с екологична насоченост гостува в градината на "Христо Г.Данов" в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2024 19:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Базар с екологична насоченост гостува в градината на "Христо Г.Данов" в Пловдив Опазването на водата е на фокус в шестото издание на събитието с екологична насоченост

/КРОСС/ Втори шанс за любими употребявани вещи, образователни игри за опазване на околната среда и водите, и различни работилници за рециклиране са част от събитията, които ще се случат на шестото издание на екологичната инициатива Re:Bazaar. Тя ще се проведе на 24 август от 17 до 22 часа в градината на ул. „Христо Г. Данов" в партньорство с район „Централен" и програма „Зелена култура - зелен град" на фондация „Пловдив 2019".

„Мисия: Водата е живот" е темата, в която организаторите от платформата „Майна Town" са решили да посветят поредицата от акции на събитието. Re:Bazaar ще започне с образователната игра Re: Bazaar quiz, в която посетителите ще могат да проверят своите знания за устойчивото управление на ресурсите и да спасят книга от рециклиране. Играта ще бъде фокусирана върху начините за намаляване на потреблението на вода и опазването на околната среда. На тематичния екологичен базар за употребявани вещи желаещите ще могат да разменят любимите си предмети, дрехи, книги, играчки и други вещи, които могат да бъдат използвани повторно. Тази инициатива насърчава осъзнатото потребление и намалява ненужното изхвърляне на предмети.

В специалната зона за почивка ще бъде разположен пожарната-бар на „Майна Town", който ще предложи освежаващи напитки на всички гости, идеално място за релакс в горещия летен ден.

Присъединете се към инициативата за устойчиво използване на ресурсите на планетата и елате да поговорите за това колко важна е водата за живота, какви са рисковете от неправилно управление на сладките води и заплахите за бъдещето им.