Путин: Москва е готова да участва в нормализирането на отношенията между Армения и Азербайджан
Секция: Русия
19 Август 2024 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Москва е готова да участва в нормализирането на отношенията между Армения и Азербайджан

/КРОСС/ Русия е готова да участва в усилията за подписването на мирно споразумение между Армения и Азербайджан, както и при очертаването на границата между страните.

"Ако можем да направим нещо, за да стигнем до подписване на мирно споразумение, както и до определяне и очертаване на границата, да деблокираме съответните области в логистиката и икономиката, ще бъдем доволни от това", съобщи руският президент Владимир Путин.

Путин подчерта, че Москва е готова да участва в регулирането на отношенията между двете страни до степен, в която и двете страни го искат.

"Вчера засегнахме тази тема, днес ще продължим с уреждането на ситуацията в Южен Кавказ", допълни той.

"Ясно е и всички добре знаят, че Русия също е изправена пред кризи, предимно заради войната в Украйна, но историческата въвлеченост на Русия в ситуацията в Южен Кавказ през последните няколко години показва, че трябва да участваме в тези събития, разбира се, дотолкова, доколкото това искат страните", заключи Путин.

Той отбеляза, че след срещата си с азербайджанския президент Илхам Алиев ще се свърже с арменския премиер Никол Пашинян, за да обобщи резултатите от преговорите.