Кръгово кръстовище в София е рекордьор по катастрофи
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2024 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кръгово кръстовище в София е рекордьор по катастрофи Инцидентите са почти ежедневни

/КРОСС/ Кръгово кръстовище в квартал „Люлин" в София се превърна в рекордьор по катастрофи. Инцидентите са почти ежедневни. Такива имаше и през вчерашния ден.

„На ден има между 3 и 6 катастрофи в това кръгово", заяви Надежда Дойчева, администратор на фейсбук групата „Катастрофи в София". По думите ѝ мястото вече е популярно като „Разрушителя".

По думите ѝ мястото вече е популярно като „Разрушителя".

„Влизащите от разклонението от „Филиповци", в повечето случаи идват с доста висока скорост, не пропускат тези с предимство в кръга. Това е една от предпоставките за по-тежките катастрофи тук. Класическата е от всичките входове на кръговото първият спира рязко и задният спира в него", обясни Дойчева.

„За тези, които идват от Банкя, най-често е класическият удар - втората кола, която навлиза в кръговото, не спазва дистанция от първия, оглежда се за идващи коли. Случват се най-често леки удари", заяви Иван Недялков. Само вчера е имало четири такива катастрофи, за които знае. А може да са били и повече, коментира той.

„Хората се движат с висока скорост, кръгът е с обратен вираж. Когато е мокър асфалта наистина има предпоставки", заяви Надежда Дойчева.