Интензивен трафик по всички гранични пунктове у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2024 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен трафик по всички гранични пунктове у нас

/КРОСС/ Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра", ГКПП „Кардам", ГКПП „Дуранкулак", ГКПП „Кайнарджа" и ГКПП „Крушари". Последните два са с работно време от 08:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили.

По обед вчера на ГКПП „Дунав мост" се образува опашка от камиони от около километър и половина извън граничната зона. Трафикът на леки автомобили в посока Румъния също бе интензивен.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата" на изход за леки автомобили.

SafeNews припомня, че преди дни пак се чакаше на излизане от България! Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата" на българо-гръцката граница, колоната от автомобили стигна около 600 метра. На пункта да преминат изчакват леки и товарни автомобили. Движението в района се регулира от служители на „Гранична полиция".

На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на ГКПП „Маказа" и „Кулата" на вход и изход за леки коли, съобщиха по-рано от Главна дирекция „Гранична полиция". Оттам посъветваха пътуващите към и от Гърция да използват алтернативни, които са с по-ниска натовареност.

Източник: БТА