Дете е с опасност за живота след катастрофа на пътя Разград - Шумен
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2024 12:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дете е с опасност за живота след катастрофа на пътя Разград - Шумен

/КРОСС/ Момиче на 11 години е с опасност за живота след вчерашната катастрофа на пътя Разград - Шумен до разклона за село Веселина, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Сигналът за пътното произшествие е получен малко след 14.00 часа. Товарен автомобил "Волво", управляван от 54-годишен мъж от Шумен, се движил от село Веселина към Шумен. При навлизането на главния път е отнел предимството на движещия се от Варна в посока Русе лек автомобил "Мерцедес", шофиран от 43-годишен мъж от Букурещ. Колата се ударила в предната лява част на камиона.

При сблъсъка са пострадали возещите се в лекия автомобил румънски граждани. Водачът е настанен в Хирургичното отделение на разградската болница с фрактура на десен крак. Возещата се на предната седалка 28-годишна жена е настанена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с фрактура на дясно бедро и временна опасност за живота. Две от возещите се на задната седалка деца, на 9 и на 7 години, са оставени под наблюдение в Хирургичното отделение на болницата.

Най-тежко пострадало е 11-годишното момиче. То е настанено в Отделението по анестезиология с опасност за живота, посочи Георгиева.

Пробите на водачите за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. По случая се води досъдебно производство, допълни говорителят на ОД на МВР в Разград.