На "лов" за шумни автомобили в Пазарджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2024 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На "лов" за шумни автомобили в Пазарджик

/КРОСС/ Полицейска акция за „лов" на шумни автомобили се провежда в Пазарджик. Органите на реда разполагат с мобилен шумов анализатор, с помощта на който се извършват инспекциите. При констатиране на нарушение, автомобилът се спира от движение, а собственикът на шумното превозно средство получава акт за 200 лева.

Предвид лятното време и наситения трафик с шумни мотоциклети и леки автомобили през почти цялото денонощие проблемът е доста наболял и гражданите в Пазарджик често негодуват от шумни возила.

"То е ад. Алуминиева дограма и пак е шум адски. Особено тези, които са без гърнета - мотори, коли. Ад. Ако не е затворено всичко няма спане. То е денонощно, то е гърмене, трещене, мотори. Особено моторите като минат е ад", разказва Петър Влайков.

В тази връзка във вечерните часове и най-вече през нощта екипи от сектор „Пътна полиция" провеждат полицейски акции на територията на града. Мобилен шумов анализатор отчита височината на децибелите на

возилата.

Само през изминалата нощ са установени 6 нарушения, а на водачите са съставени актове.

"Мерките, които се предприемат по закон са спиране от движение на автомобила поради техническа неизправност. Паралелно с това се налага административна санкция в размер на 200 лева", посочи ст. инспектор Симеон Съловски „Пътна полиция".

Освен за шумни автомобили в Пазарджик дебнат и за нерегламентирани гонки и дрифтове.

"Така нареченият линеен контрол. Той се осъществява с необозначени служебни автомобили, които да имат по-добра възможност за наблюдение на водачите, които реално извършват въпросните нарушения и да ги прихващат по време на движение", заяви Мирослав Стоянов ОДМВР Пазарджик.

Акция „Шум" в Пазарджик ще продължи до края на месец август.